Завдяки «Чубару» відома блогерка зібрала в інстаграмі 200 тисяч гривень для одинокої бабусі з Волині

23 Лютого 2023, 18:38
Анастасія Рудик 3856
Анастасія Рудик

Луцька волонтерка Анастасія Рудик отримала понад 200 000 грн допомоги у свій благодійний фонд, які зібрала для неї відома київська інстаграм-блогерка та бізнес-вумен Саба Мусіна. 

Журналістка «Району.Життя» поспілкувалася з волонтеркою і дізналася, що це сталося завдяки неймовірному збігу обставин. 

Анастасія Рудик – засновниця благодійного проєкту «Рожева душа», який допомагає в першу чергу одиноким бабусям і дідусям, а з початку повномасштабної війни – також і ЗСУ.

Минулого року Настя почала опікуватися 87-річною бабою Ганною, яка живе одна в полі поблизу села Кримне на Старовижівщині. Дівчина вже неодноразово навідувалася до неї, разом із командою волонтерів та благодійників замінили в хаті вікна на пластикові, зробили невеликий ремонт, встановили сонячні панелі. Адже баба Ганна живе одна, а родичі за нею не доглядають.

Читати також: Довелося йти босоніж: волонтери і поліція врятували від голоду одиноку бабусю у волинській глибинці

Кілька тижнів тому підписники надіслали волонтерці жартівливе відео про «Чубар» з інстаграм-сторінки мережі салонів краси «G Bar», в якому без дозволу використали фото баби Ганни. 

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от SABINA MUSINA 🇺🇦 (@saba.musina)

Власницею «G Bar» є Сабіна Мусіна, досить відома українська інстаграм-блогерка.

«Я не знала взагалі, хто це така. І коли побачила це відео вперше – у мене воно викликало обурення. По-перше, стало неприємно через те, що це реальна бабуся, якою я опікуюсь. Мене тригернуло, бо я її знаю особисто. Дійсно, якщо дивитися глобально – там справді немає нічого поганого в тому відео, але мені ця тема з висміюванням старих людей (те, що вони не дочувають чи не знають, що таке «G Bar), для мене це не смішно. Я опікуюсь такими людьми досить довго, у мене також є своя бабуся, яка може теж «задвинути» якісь свої старечі «приколи», але моя думка – це не привід для хайпу чи сміху», – розповіла «Району.Життя» Настя.

Лучанка каже, що не хотіла конфлікту, але написала відповідний коментар під постом про «Чубар», адже, щоб використовувати і публікувати назагал такі фото, необхідно мати дозвіл від людини.

«Я не знаю точно, як розвивалися події далі, можливо цьому посприяла власниця франшизи «G Bar» у Луцьку Оксана Коротка, але Сабіна написала мені сама у дірект зі словами вибачень і запропонувала зібрати кошти для баби Ганни. Мені, звісно, було приємно, я вважаю, що вона повелася дуже гідно і людяно. Я скинула їй відео, показала, в яких умовах жила баба Ганна, як ми її рятували від голоду. Вона розплакалася, її ця історія дуже розчулила», – каже дівчина. 

Відео про «Чубар» набрало шалену кількість переглядів. 

Як розповіла Сабіна Мусіна на своїй сторінці в інстаграм, фото бабусі знайшли в інтернеті у відкритому доступі, а такий гумор назвала «добрим». Але коли почула історію Ганни з Волині – вирішила допомогти й оголосила збір серед своїх підписників:

«Коли я почула цю історію, відчула, що це – знак. У мене болить душа, бо я не маю вже бабусі. Тому піклуюсь про всіх інших, вони для мене, як малі діти».

Вона оголосила збір коштів серед підписників, і у підсумку вдалося зібрати 205 581 грн 

 

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от SABINA MUSINA 🇺🇦 (@saba.musina)

«А ще Сабіна мені пише: «Ой, я у вас на фото!». Про фото, яке стоїть у мене на аватарці у фейсбуці та інстаграмі. Я фотографувалася п’ять чи шість років тому і навіть не знала, хто така Саба Мусіна до цієї ситуації, яка сталася. Просто моя сторінка має назву «Pink soul», а журнал – «Pink», –  пригадує волонтерка цікаву деталь.

І додає, що нещодавно через особисті причини планувала зробити паузу у волонтерській діяльності на невизначений період.

«І тут – ця ситуація. І я розумію, що напевне мені Всесвіт показує, що не варто цього робити. Бо я знаю, як допомагати людям, хлопцям, які зараз на фронті. І тепер можу робити ще більше», – сказала вона.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024