ТОП-5 застосунків, корисних українцям під час війни

17 Лютого 2023, 10:48
Мінреінтеграції оприлюднило список застосунків, що допоможуть громадянам під час війни 2571
Мінреінтеграції оприлюднило список застосунків, що допоможуть громадянам під час війни

Створили додатки, завдяки яким українці матимуть змогу дізнаватися про долю рідних і близьких, уникати вибухонебезпечних предметів, зокрема, мін, бути в курсі, чи є світло в будинку та навіть - виявляти на смартфонах додатки, пов'язані з росією. 

Оприлюднило список застосунків, що допоможуть громадянам під час війни, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Dobre

Застосунок Dobre допоможе дізнатися інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Додаток працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Програма дозволяє не турбувати їх постійними дзвінками та питаннями на кшталт «Як ти?». Цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час.

У додатку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. «Зелений» показує, що у людини все добре. «Червоний» сигналізує про небезпеку та потребу у допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію.

Користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли йому приходитимуть сповіщення про статус його контактів. Якщо за встановлений інтервал часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми.

Завантажити застосунок можна на Android та iOS.

MineFree

Застосунок дозволяє уникати мін і попереджає про наближення до відомих вибухонебезпечних зон. У ньому також можна повідомити про виявлення підозрілих предметів. Доступний для Android та iOS.

Zrada

Програма допомагає виявляти виробників, які досі працюють на російський ринок. Відскануйте штрих-код товару й перегляньте інформацію про компанію-виробника та її зв’язок з економікою країни-агресорки. Для Android та iOS.

«Є?»

У цьому додатку сусіди повідомлять про наявність світла в будинку. Щоб отримувати інформацію, треба в застосунку підписатися на потрібні адреси. Зробити це може будь-який користувач, а інформацію побачать усі, хто підписаний на цю адресу. Наразі доступний лише для iOS.

SpyBuster

Застосунок виконує дві функції. Перша – сканує ваш пристрій на наявність встановлених програм, які мають зв’язки з росією та білоруссю. Друга – відстежує, чи надсилають програми або сайти приватні дані на ворожі сервери. Завантажити можна на iOS.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024