Від історії до психології: ТОП-10 українських подкастів на ютуб

17 Січня 2023, 10:53
Цього року стався справжній бум україномовних відеоподкастів на ютуб 5787
Цього року стався справжній бум україномовних відеоподкастів на ютуб

Слово подкаст виникло від поєднання слів iPod і broadcast (з англ. «транслювати»). Цей формат встиг здобути велику популярність на заході, а ось в Україні ще у 2020 р. головний редактор The Village Україна Андрій Баштовий розповідав Bazilik, що на той час подкасти в українських реаліях залишалися «невидимим ринком». 

Аудіоподкасти стали новим трендом серед українців лише минулого року, а цього стався справжній бум україномовних відеоподкастів на ютуб. Це така собі відповідь українців на спробу позбавити нас свободи та нав'язати «рускій мір».

Район.Життя зробило підбірку ютуб-подкастів на різні теми – від історії та літератури до психології та бізнесу:

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Розлучення, дружба, кінкі-паті: лучанка веде власний подкаст на ютубі, де говорить про стосунки

ПОДКАСТ ТЕРАПІЯ

Подкаст терапія – це діалоги двох друзів. Спартак Суббота – член-кореспондент української Академії наук, кандидат психологічних наук. Євген Янович – український актор та комік. 

Подкаст користується шаленою популярністю – має сотні тисяч переглядів на ютуб, а квитки на запис подкасту, який хлопці проводять у різних містах України, розмітають за лічені години.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: До Луцька приїде Спартак Суббота

«КОМІК+ІСТОРИК»

Комік Фелікс Редька та історик Євген Мурза легко та невимушено спілкуються про минуле в авторському подкасті. 

Наприклад, один із епізодів присвячений головному ідеологу українського націоналізму — Cтепану Бандері. Обговорили головування Степана Андрійовича в ОУН, протистояння польскому уряду, співпрацю з нацистським режимом, проголошення незалежності України в 1941 році, перебування в концтаборі, обставини вбивства. 

SHIT I KNOW LIVE

Авторський подкаст Кріс Косик та Діми Малєєва.

Розмови двох не експертів про все, що цікаво та незрозуміло. Кожен випуск має нову несподівану тему (міфи, корупція, Біблія, міські легенди, професії майбутнього…), яку ведучі намагаються дослідити та обговорити.

ФОП 3-ї ГРУПИ ЗАСТАВНИЙ ПЕТРО

Подкаст відомого блогера, ресторатора та продюсер гурту TVORCHI з Тернополя Петра Заставного «про зустрічі з друзями вдома та розмови про все на світі на кухні».

БУРЕМНИЙ ПОДКАСТ

Подкаст від медіа «СЛУХ». Це спроба разом з українськими артистами осмислити часи, в яких ми зараз живемо.

ХОРОШИЙ ПОГАНИЙ ЗЛИЙ ПОДКАСТ

Під цією (або ж під коротшою назвою ХПЗП) ховаються розмови двох молодих чоловіків про нові фільми, серіали або просто новини, які неможливо ігнорувати. Іноді до них приходять гості.

Ведучі подкасту – Костянтин Трембовецький та Михайло Рудь – є авторами сценаріїв українських ситкомів.

СИЛА БІЗНЕСУ 

У відеоподкасті «Сила Бізнесу» головний редактор AIN.UA Ілля Кабачинський спілкується з представниками українського бізнесу, які продовжують роботу попри війну. 

Герої випусків розповідають, як трансформують свій бізнес в умовах війни, як волонтерять та в чому бачать свою силу сьогодні.

КНИГОСХОВИЩЕ

Подкаст Суспільного про книжки, які допомагають пережити війну. 

Наприклад, чому і як варто читати тексти Григорія Сковороди сьогодні? У чому їх особливість та актуальність? 

ПІД CAST

Український інстаблогер-мільйонник та актор Діма Варварук запрошує на розмову інших блогерів.

СИНХРОФАЗА

Подкаст двох друзів, Дениса Коваленка і Артема Албула, про те, що турбує, що смішить, що засмучує, що бісить, що тішить. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024