Як переселенець відкрив школу-ательє у новій громаді

13 Листопада 2022, 11:16
Спальні мішки для військових 7259
Спальні мішки для військових

Агропідприємство Віктора Груб’яка на Харківщині було майже повністю знищене під час окупації. Чоловік залишив справу, який присвятив 20 років життя, та поїхав, щоб почати все спочатку до міста, де народився, до Бережан. Тут разом з іншими переселенцями заснував ГО «Креативний хаб «Бережани». 

У спецпроєкті «Громада діє» медіа ШоТам розповідає, як громади адаптуються до війни і вчаться допомагати собі й іншим. 

У Бережанській громаді переселенці створили «Креативний ХАБ». Віктор Груб’як — один із засновників «Креативного ХАБу». Останні 20 років розвивав аграрний бізнес на Харківщині, а коли виробництво було знищене ворогом, Віктор повернувся до міста свого дитинства — Бережан.

Разом з міською владою та іншими переселенцями чоловік відкрив «Креативний ХАБ». А згодом — справжню школу-ательє для переселенців і місцевих жителів.

“Усі отримають державні атестати, як у профтехучилищі. Тут такий же диплом, з яким можна працювати і в Україні, і за кордоном”, - каже Віктор Груб’як.

Чоловік планує розвивати швейний бізнес у громаді. Тут при школі ательє планують відкрити студію дизайну, а згодом і профвиробництво. 

Уже зараз ательє виготовляє спальні мішки для ЗСУ за стандартами НАТО.

А ще «Креативний ХАБ» дбає, щоб територія громади була доглянутою та затишною. Разом з ГО «Бахмат» побудували пішохідні доріжки, поставили клубми і висадили туї на дитячому майданчику. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024