Підприємець з Харківщини рятував бізнес, ризикуючи власним життям

25 Вересня 2022, 11:10
Релокація бізнесу 5581
Релокація бізнесу

У Копичинецьку громаду, що на Тернопільщині, з Харківщини релокувався потужний бізнес з виробництва меблів для дитячих садочків та шкіл. Наразі підприємство шукає інвесторів, аби запуститися. А ще сюди з Запоріжжя переїхав БФ «Посмішка ЮА» та вже успішно реалізовує свої ідеї.

У спецпроєкті «Громада Діє» медіа ШоТам розповідає, як громади адаптуються у війну і вчаться допомагати собі і іншим. 

В перші дні війни меблевий бізнес з Харківщини опинився на лінії вогню. Олександр, власник підприємства «Меблі-Техностиль» мав 4 цехи, команду з 150 працівників та замовлення з усієї України. Але це він втратив, коли почалася війна

«Наше виробництво війна застала в перший день, тому що воно знаходилось, в 20 км від кордону з росією, прямо на трасі Харків Бєлгород. В перші хвилини початку війни вже російські війська були в цьому населеному пункті», - каже Олександр.

Його цехи у Руській Лозовій було знищено, а майно пограбовано

«Ми дуже багато постачали меблів в Маріуполь. Прямо перед війною ми вивезли невелику кількість меблів, поставили все це, запустили. Я вже бачив фотографії, відео з тих дитячих садочків, які вже розбомблені, з нашими меблями», - каже Олександр. 

Коли селище звільнили, Олександр з партнерами вирішив рятувати те, що лишилося. Врятовану половину обладнання Олександр перевіз на Тернопільщину. У Копичинецькій громаді допомогли знайти приміщення та надають усіляку підтримку.

«Ми допомагали і юридично, і порадами різними, і технічними якимись питаннями», -розповідає  Богдан Келічавий, Копичинецький міський голова

Допомагають у громаді і благодійному фонду, який переїхав з Запоріжжя. Громада надала приміщення для роботи та підтримує усі проєкти.



Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024