У Луцьку запрацював Центр журналістської солідарності

16 Серпня 2022, 19:39
Центр журналістської солідарності у Луцьку працюватиме щонайменше пів року АНОНС 15165
Центр журналістської солідарності у Луцьку працюватиме щонайменше пів року

Українські журналісти, які постраждали від російської агресії, можуть отримати підтримку від Центру журналістської солідарності у Луцьку. 

Раніше такі Центри з’явилися у Львові, Чернівцях та Івано-Франківську.

Проєкт реалізується за кошти, зібрані Міжнародною та Європейською федераціями журналістів.

«Ми надаємо підтримку працівникам та працівницям медіа, блогерам, які постраждали від російського вторгнення. Наші іноземні колеги створили Надзвичайний фонд, який надає термінову та/або короткострокову підтримку журналістам, включаючи проживання та забезпечення основними потребами. Наша допомога не обмежується географічно, але  деякі сервіси ми зможемо надати лише на території   Волинської та Рівненської  областей», – розповідає голова Незалежної медіапрофспілки України Сергій Штурхецький.

Центр журналістської солідарності у Луцьку працює за адресою Конякіна, 18в. Тут  можна скористатися офісом для праці та поспілкуватися з колегами. Серед послуг, які надає ЦЖС у Луцьку, є фахова психологічна, юридична, консультативна та фінансова підтримка.

Окрім того, будуть організовані навчання з фізичної безпеки, тактичної медицини, пошуку роботи, забезпечення професійних навичок, психологічної стійкості.

У Луцьку Центром журналістської солідарності опікуватимуться організатори West Media Forum.

«Ми за шість років діяльності встигли сформувати стійку професійну спільноту, з якою тримаємо тісний контакт і розуміємо її потреби. Тому ми будемо у Луцьку опорою для колег, які зараз намагаються відновити роботу своїх редакцій чи влаштувати професійне життя на новому місці», – розповіла Наталія Пахайчук, координаторка Центру журналістської солідарності у Луцьку.

Щоб скористатися допомогою, заповніть коротку гугл-форму

Контакти: 0630487159, [email protected]

Висвітлення діяльності Центру на сторінках у фейсбуці West Media ForumНезалежної медіапрофспілки України  та телеграм-каналах WMF, НМПУ.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024