Як стати відповідальним автором чи авторкою?

27 Липня 2022, 17:22
Як писати тексти для соцмереж БЛОГ 362
Як писати тексти для соцмереж

Сьогодні, як ніколи, просто створювати та поширювати повідомлення для великої аудиторії: локальної, національної чи, навіть, світової. 

Для цього достатньо мати телефон чи комп'ютер, доступ до Інтернету й бажання ділитися інформацією. Тож кожен із нас просто зобов'язаний навчитися бути відповідальним творцем і правильно використовувати медіа для самопрезентації. Звичайно, не всі ведуть власний профіль у Фейсбуці чи Інстаграм, проте тим, хто його має наші наступні рекомендації будуть корисними.

Для початку, дайте собі відповідь на головні питання – на кого Ви хочете впливати, коли публікуєте оновлення у Фейсбуці чи Інстаграм? Чи обмежується Ваша аудиторія та доступ до переглядів друзями, колегами чи, навпаки, Ваш профіль відкритий для всіх? Чи те, що Ви публікуєте, є точним зображенням того, ким Ви є і яким є Ваше життя? 

Якщо ці питання видаються Вам надто серйозними, пам'ятайте, багато роботодавців переглядають профілі потенційних працівників, а в Європейському Союзі така практика взагалі офіційно рекомендована. 

Тож, або ведіть свою сторінку в закритому режимі й для вузького кола близьких людей, або ж зважайте на потенційні наслідки Вашого відкритого віртуального життя. 

Для того, аби стати відповідальним творцем медіаконтенту, варто перевіряти інформацію, фото та відео, які Ви публікуєте, дотримуватися авторських прав і просто дбати за якість – розмите і криве фото навряд чи прикрасить Ваш профіль. 

У час російсько-української війни, що також розгортається і в медійному полі, дуже важливо не публікувати інформації, що може зашкодити українським військовим чи цивільному населенню. Не можна фіксувати маршрути руху військових або техніки, місця їх дислокацій, або ж наслідки ворожих влучань. 

Надмірна агресія, мова ненависті чи заклики до не конструктивних дій не допоможуть нам перемогти.

Пам'ятайте також, що всі соціальні мережі мають свої правила поведінки і їх порушення може призвести до тимчасової або навіть остаточної заборони Вашого профілю з усім створеним контентом.

***

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу, який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО “Волинська фундація” і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024